universiteitvanvlaanderenat2x.jpg

Schaalbaar platform voor jouw online community

Geplaatst door Teun Elfring op 1 maart 2018

Voor Universiteit van Nederland & Vlaanderen deden we het al eens, een supertof online platform bouwen dat heel lekker werkt! Universiteit van Nederland & Vlaanderen bieden gratis colleges aan op YouTube van hoogleraren van Nederlandse universiteiten.

Een gelikt ontwerp omgezet naar een snelle en flexibele website

Een mooi ontwerp is één, dit omzetten naar een goed werkende en bereikbare website is zeker een ander verhaal. Met ons slimme ontwikkel systeem bouwen we herbruikbare blokken die snel en eenvoudig te hergebruiken zijn. Dit geeft ons de ruimte om veel te testen met het ontwerp en hiermee snel resultaat te behalen. We kunnen uren praten over de laatste technieken die we zo gaaf vinden, echter wat veel belangrijker is: meedenken en meebewegen met jouw platform. Zo kunnen we snel testen met gebruikers zodat we zorgen dat jouw site zo snel mogelijk optimaal werkt voor jouw organisatie. 

Start simpel, zo kom je er snel achter wat wel en vooral ook wat niet werkt

Hoe zorg je dat je zo’n groot platform de lucht in krijgt? Wat veel traditionele bureaus doen is het volgende: ze maken een plan voor de website en bouwen deze van begin tot eind. Hartstikke leuk, maar daar sta je dan, met je oude website omdat de nieuwe nog drie maanden werk vereist. Nee, wat echt belangrijk is, is dat je bereikbaar bent online, met een site die voor je werkt, niet tegen je. Daarom bouwen zo snel mogelijk een MVP (Minimal Viable Product) en bekijken we welke functionaliteit je minimaal nodig hebt voor de website om meerwaarde te bieden t.o.v. de huidige situatie. 

Voor Universiteit van Vlaanderen zijn we gestart met een simpele landingspagina, vervolgens hebben we het overzicht met filters toegevoegd, waarna we de detailpagina en over ons pagina hebben toegevoegd. Zo hoefde Universiteit  van Vlaanderen niet te wachten en had zij meteen een bruikbare website vanaf dag 1. Resultaat voor jou, dat is waar we het voor doen!

Ik ben erg onder de indruk van de specialistische / inhoudelijke kwaliteiten van TRC in combinatie met de strakke organisatie. Dat zie je niet vaak samen.
— Roel Bellinga, Algemeen Directeur Universiteit van Nederland
Bart-Schermer-cMarald-Bes-1350x900.jpg
College van Universiteit van Nederland in Amsterdam

 

Waarom Concrete5 voor ons de voorkeursoplossing is

Concrete5 is gebouwd op de basis van een bekend framework, we leggen het kort voor je uit. Door het gebruik van zo’n “framework” is Concrete5 eenvoudig te begrijpen door andere ontwikkelaars en dit maakt het ook makkelijker uit te breiden. Elke functionaliteit kan worden aangevuld of worden uitgebreid. Het maakt dus niet meer uit hoe groot of klein jouw website is, Concrete5 is altijd de juiste start.

Super soepele migratie onafhankelijk van jouw hoeveelheid content

Voor Universiteit van Nederland migreerden we de huidige website met meer dan 800 video’s naar een nieuw stabiel Concrete5 platform. Met Concrete5 heeft de redactie alle ruimte om de website zelf in te delen, ze kunnen bijvoorbeeld op de homepage blokken verschuiven en daarbij in de pagina de tekst aanpassen.

Het migreren van zo’n uitgebreide website gaat super eenvoudig in Concrete5, met geautomatiseerde code migreren we alle colleges automatisch, inclusief afbeeldingen en objecten. En dat is wel zo handig, met meer 800 colleges en 300 docenten.

Ook kijken wat wij voor je kunnen doen? Neem contact met ons op!

Our fighter legends